Skip to main content

Your Press Kit

  • This field is required!

XXXLutz tar över 6 Interio-varuhus i Schweiz och fortsätter sin expansion på den Schweiziska marknaden med Mömax

XXXLutz tar över sex Interio-varuhus i Schweiz från Migros och fortsätter expansionen i Schweiz med försäljningskanalen Mömax.

Wels, 29 november 2019 – XXXLutz Group fortsätter sin expansion i Schweiz. Med övertagandet av de sex Interio -varuhusen har XXXLutz möjlighet att komma in på marknaden snabbt med Mömax trendmöbelbutik.

 

Mömax marknadsinträde i Schweiz – huvudkontor i Suhr

Efter att ha kommit in på den polska marknaden i februari 2020 är Schweiz det andra nya landet som kommer in i landet 2020. Huvudkontoret för Mömax i Schweiz kommer att installeras i Suhr, direkt vid Pfister Group, som nyligen togs över. De sex nya Mömax-filialerna i Dübendorf, Spreitenbach, Bern-Schönbühl, St Gallen-Abtwil, Pratteln och Emmen kontrolleras och hanteras därifrån.

”Vårt Mömax -koncept är extremt populärt och framgångsrikt i alla länder. Vi vill bygga vidare på denna framgång och vidareutveckla det unika Mömax -konceptet. Vi förväntar oss stora framgångar, särskilt i Schweiz, eftersom vi erbjuder bra design till särskilt bra priser”, säger Thomas Saliger, talesman för XXXLutz Group.

 

Interio-anställda får ett erbjudande

200 Interio -anställda får ett erbjudande från Mömax och kan snart börja träna på Mömax.

 

Mömax det framgångsrika trendmöbelkonceptet från Österrike

Mömax -konceptet utvecklades i Österrike 2002. Den första trendmöbelaffären byggdes i oktober 2002 i Dornbirn i Vorarlberg. Under de senaste 17 åren har 81 Mömax möbelbutiker öppnats i 7 länder. Mömax är en av de snabbast växande möbelbutikskedjorna i Europa. Parallellt med trendmöbelbutikerna drivs 4 onlinebutiker i 4 länder. Mömax inspirerar kunder med prisvärd design för sina egna hem.

”Vi ser fram emot nästa inträde i landet med Mömax. Vi kommer att föra trendiga och snygga möbler och dekorativa föremål till schweizarna till priser som är ofattbara för Schweiz”, fortsätter mag Thomas Saliger.

 

XXXLutz representeras redan av 320 möbelbutiker i 12 länder. 15 egna onlinebutiker drivs för detta ändamål.

Företagsgruppen XXXLutz driver över 320 möbelbutiker i tolv europeiska länder (Österrike, Tyskland, Tjeckien, Ungern, Slovenien, Slovakien, Kroatien, Rumänien, Bulgarien, Schweiz, Sverige och Serbien) och sysselsätter nu mer än 25.700 personer. Med en årlig omsättning på 5,1 miljarder euro är XXXLutz -gruppen en av de tre största möbelhandlarna i världen. Dessutom finns redan 15 onlinebutiker i distributionskanalerna XXXLutz, Möbelix och Mömax. Mömax inträde på den polska marknaden är redan fast. Från och med februari kommer XXXLutz -gruppen att vara representerad i tretton europeiska länder. Mömax själv är för närvarande representerat i Österrike, Tyskland, Kroatien, Slovenien, Ungern, Rumänien och Bulgarien.

XXXLutz pressadresslista

Vill du få våra aktuella pressmeddelanden och nyheter automatiskt via e-post? Registrera dig till vår pressutskickslista!

Newsletter Registration

Få pressmeddelanden från XXXLutz via e-post.


Please answer the following security question to avoid spam.


* Required fields must be filled out.