Skip to main content

Your Press Kit

  • This field is required!

XXXLutz avslutar ett perfekt år 2019 och tillkännager ytterligare expansion under 2020

Prisoffensiven var en fullständig framgång och gjorde XXXLutz till vinnaren på den österrikiska möbelmarknaden också 2019. XXXLutz-gruppens försäljning ökade med 700 miljoner euro från 4,4 miljarder till 5,1 miljarder euro.

Under 2019 investerade XXXLutz stort i Schweiz, Tyskland och Östeuropa och utökade, tack vare prisoffensiven, sin nummer 1-position i den österrikiska möbelhandeln.

Wels, 9 januari 2020 – XXXLutz -gruppen stänger ett perfekt 2019. Förutom förvärvet av Möbel Pfister och övertagandet av sex Interio -platser i Schweiz gjorde Möbel Roller en särskild investering i Tyskland. Dessutom skedde övertagandet av 22 KIKA möbelbutiker i Tjeckien, Ungern, Rumänien och Slovakien.

 

2019 ett år med XXXL -superlativer: XXXLutz -gruppens försäljning ökade 2019 med 700 miljoner från 4,4 miljarder till 5,1 miljarder euro 2019.

XXXLutz -gruppens omsättning ökade 2019 med 700 miljoner euro från 4,4 miljarder till 5,1 miljarder euro. Antalet anställda ökade från 22 200 till 25 700. Antalet möbelbutiker ökade med 60 till över 320 i 12 europeiska länder.

”Vi ser tillbaka på ett år med superlativer och tackar alla anställda för deras stora engagemang för våra kunder och deras stöd med expansionen”, säger mag Thomas Saliger, företagstalesman för XXXLutz Group.

 

Med full kraft in i 75 -årsjubileet

”Vi börjar XXXLutz årsdagen med full kraft och kommer framför allt att sätta priserna på marknaden 2020 och fira vårt 75 -årsjubileum tillsammans med hela Österrike. Dessutom är marknadsposterna för Mömax i Polen och Schweiz nära förestående. De östeuropeiska KIKA-möbelbutikerna kommer under året att märkas med XXXLutz”, säger mag. Thomas Saliger. Öppningen av 14 nya möbelbutiker planeras också, liksom expansionen av vår flaggskeppsbutik i Lauterach och Eugendorf nära Salzburg.

 

På väg mot framgång i Österrike – 650 nya lärlingar 2020

XXXLutz -gruppen är också på väg till framgång i Österrike. Senast öppnades den första fristående restaurangen i Wiens Mariahilferstrasse framgångsrikt i november. ”Vi börjar omedelbart med lärlingssökandet för 2020. 650 nya lärlingsplatser annonseras ut över hela Österrike. Det finns över 9 olika lärlingsutbildningar ”, avslutar Thomas Saliger.

 

Med sin expansion 2019 är XXXLutz representerat med 320 möbelbutiker i 12 länder. 15 egna onlinebutiker drivs för detta ändamål.

Företagsgruppen XXXLutz driver över 320 möbelbutiker i tolv europeiska länder (Österrike, Tyskland, Tjeckien, Ungern, Slovenien, Slovakien, Kroatien, Rumänien, Bulgarien, Schweiz, Sverige och Serbien) och sysselsätter nu mer än 25.700 personer. Med en årlig omsättning på 5,1 miljarder euro är XXXLutz -gruppen en av de tre största möbelhandlarna i världen. Dessutom drivs redan 15 nätbutiker i försäljningskanalerna XXXLutz, Möbelix och Mömax. Mömax inträde på den polska marknaden är redan fast. Från och med februari kommer XXXLutz -gruppen att vara representerad i tretton europeiska länder. Mömax själv är för närvarande representerat i Österrike, Tyskland, Kroatien, Slovenien, Ungern, Rumänien och Bulgarien.

XXXLutz pressadresslista

Vill du få våra aktuella pressmeddelanden och nyheter automatiskt via e-post? Registrera dig till vår pressutskickslista!

Newsletter Registration

Få pressmeddelanden från XXXLutz via e-post.


Please answer the following security question to avoid spam.


* Required fields must be filled out.