Skip to main content

Your Press Kit

  • This field is required!

XXXLutz går in på den rumänska marknaden

XXXLutz firade sitt inträde på den rumänska marknaden med två nya XXXLutz-varuhus

Två tidigare Kika -filialer som togs över förra året öppnades igen under veckan under varumärket XXXLutz och finns nu på den rumänska möbelmarknaden med helt nya och större sortiment och bättre priser. XXXLutz -gruppen är nu också representerad i Rumänien med varumärket XXXLutz. XXXLutz -gruppen har varit representerad i Rumänien med två Mömax trendmöbelbutiker sedan 2018.

De nya möbelbutikerna XXXLutz öppnas i Bukarest och Domnesti och kompletterar perfekt filialnätverket XXXLutz i hela Europa.

”Rumänien blir XXXL”

Den österrikiska XXXLutz -gruppen, som den näst största möbelhandlaren i världen, finns redan representerad i 13 europeiska länder, är glad över det här nästa stora expansionsteget i Rumänien och förstärkningen av varumärket ”XXXLutz”. Från och med nu finns XXXL -val, XXXL -service och XXXL -råd också tillgängliga för konsumenter i Rumänien till de bästa priserna.

 

XXXLutz med ett tydligt mål: ”Nummer 1 i Rumänien”

”Vårt mål är att vara nummer 1 i varje land och på alla platser där vi verkar. Med övertagandena tar vi det första steget mot att uppnå vårt tydliga mål också i Rumänien”, säger Thomas Saliger, företagets talesperson för XXXLutz Group.

 

Alla de senaste trenderna på XXXLutz i Rumänien

”Med öppningen sätter man nya standarder för modern och modern inredning i Rumänien”, säger magas Thomas Saliger. Under renoveringen lade man särskild vikt vid presentationen och dekorationen av XXXL -urvalet. I de nya möbelbutikerna XXXL får kunderna också ett verklighetstrogen intryck av hur möbler fungerar tillsammans med tillbehör i rum. De senaste trenderna från hela Europa presenteras också kontinuerligt.

 

2020 kommer att bli ett bra år för XXXLutz trots Corona – expansionen kommer att fortsätta 2021

”Efter att ha kommit in på marknaden med Mömax i Schweiz och åter öppnat KIKA -filialerna i Tjeckien, Slovakien och Ungern har vi framgångsrikt avslutat 2020 för oss själva”, säger företagets talesperson på XXXLutz. ”Med inträdet på den rumänska marknaden kommer vi att vara i full gång i början av 2021”, fortsätter Thomas Saliger.

”Naturligtvis passar den nuvarande högkonjunkturen inom boende och inredning väldigt bra för oss. I tider av covid är människor mer hemma och inrättar sin ”fristad” på ett nytt, mysigt och vackrare sätt ”, avslutar Thomas Saliger.

 

XXXLutz har vuxit stadigt under 76 år av sin existens och är nu den näst största möbelhandlaren i världen med 320 möbelbutiker i 13 länder.

Företagsgruppen XXXLutz driver över 320 möbelbutiker i 13 europeiska länder (Österrike, Tyskland, Tjeckien, Ungern, Slovenien, Slovakien, Kroatien, Rumänien, Bulgarien, Schweiz, Sverige, Serbien och Polen) och sysselsätter nu mer än 25700 personer . Med en årlig omsättning på 5,1 miljarder euro är XXXLutz Group den näst största möbelhandlaren i världen. Dessutom finns redan 15 onlinebutiker i försäljningskanalerna XXXLutz, Möbelix och Mömax.

XXXLutz pressadresslista

Vill du få våra aktuella pressmeddelanden och nyheter automatiskt via e-post? Registrera dig till vår pressutskickslista!

Newsletter Registration

Få pressmeddelanden från XXXLutz via e-post.


Please answer the following security question to avoid spam.


* Required fields must be filled out.